Home
Backlist
Informatie
Bestel

Håkan Östlund

EILAND VAN DE ANGST


Literaire thrillerInspecteur Fredrik Broman is zojuist met zijn gezin van Stockholm verhuisd naar Gotland, het populaire vakantie-eiland voor de Zweedse kust, waar hij zijn eerste zomer dienstdoet bij de recherche in Visby. Op een avond wordt hij gebeld door een oude man die klaagt dat er bij het strand al een tijd lang een fout geparkeerde Volvo staat met een skibox op het dak. Bij de auto ruikt het vreemd. Naar rottend zeewier.

Aarzelend, met tegenzin en een enigszins ongemakkelijk gevoel rijdt Fredrik naar het strand om een kijkje te nemen. De oude man blijkt gelijk te hebben. Er hangt een extreem onaangename lucht rond de auto. Eén blik in de witte skibox is voldoende om te weten waar de stank vandaan komt. Er ligt een dode man in, of wat er van hem over is.

Eiland van de angst
Dit is het startsein voor een hectische jacht op een wrede moordenaar. In de krantenkoppen van die zomer verandert het anders voor talloze Zweden zo paradijselijk Gotland in "Het eiland van de angst". En als Fredrik en zijn gezin beseffen dat de veroorzaker van die angst ook hun privé-leven binnendringt, verandert hun droom over Gotland in een nachtmerrie.Håkan Östlundh
De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur van diverse romans, jeugdromans en kinderboeken. Ook schrijft hij scenario’s voor televisie en theater. Eiland van de angst was in Zweden Östlundhs thrillerdebuut. In Nederland is het zijn tweede literaire thriller uit de reeks over Fredrik Broman, inspecteur van politie in Visby op het Zweedse eiland Gotland. Het eerste deel, De duiker, verscheen in februari 2007. Het derde deel Terreur in februari 2009. In 2011 en 2012 verschenen achtereenvolgens: De vrouw die wilde afrekenen en De indringer.Håkan Östlundh - Eiland van de angst - Literaire thriller
Paperback, 364 pp., 14 x 21,5 cm, € 12,50
isbn 978-9078-124-10-8
nur: 305
Geheel herziene heruitgave van "Stank" (2008)
Uit het Zweeds vertaald door: Ron Bezemer en Neeltje Wiersma


Bestel hier een exemplaar van Eiland van de angst
(U betaalt geen verzendkosten)

Als ebook kost deze thriller slechts € 8,95. U kunt het boek hier downloaden

 
Download hier gratis het eerste hoofdstuk

Eiland van de angst verschijnt 1 september.
Het ebook kunt u nu al downloaden

Download hier het ebook voor
€ 8,95


'Eiland van de angst'
in de pers

"De schrijver slaagt erin een intense spanning en een sterk surrealistische sfeer op te bouwen in de anders zo idyllische omgeving als het zomerse eiland Gotland"

Ola Sollerman,
Gotlands tidningar"IJzersterke plot. Eiland van de angst is een aanrader, zonder de minste aarzeling"

Örjan Abrahamsson, Hallandsposten

"Schitterende opbouw van spanning, goed uitgewerkte karakters, kortom een literaire thriller van hoog niveau"

Göteborgs-Posten

 

INTERVIEW

Lees hier een interview met Håkan Östlund