Home
Backlist
Informatie
Bestel

Håkan Östlund

DE INDRINGER


Literaire thriller


De uitgelaten vakantiestemming is op slag voorbij als Henrik, Malin en hun twee jonge kinderen bij thuiskomst op Fårö de gezinsfoto terugvinden met gaten op de plek van hun ogen. De onrust groeit door de anonieme dreigbrieven die volgen en ontaardt zelfs in regelrechte paniek als hun dochtertje op haar eerste schooldag na de vakantie tijdens de lunchpauze wordt ontvoerd. En dat blijkt nog maar het begin …

Inspecteur Fredrik Broman en zijn collega`s van de recherche in Visby nemen de zaak zeer serieus, maar hebben aanvankelijk geen enkel aanknopingspunt. Speelt een oude familievete op het kleine eiland een rol? Of is de dreiging eerder afkomstig van het Zweedse vasteland? En waarom is Henrik, een internationaal bekend fotograaf, eigenlijk vanuit Stockholm teruggekeerd naar zijn geboortedorp?

Vaststaat dat het gezin ernstig wordt bedreigd. Terwijl de herfst over Fårö valt en het steeds vroeger donker wordt, is er iemand die het gezin voortdurend in de gaten houdt en geduldig zijn tijd afwacht - wacht op het juiste moment om een rekening te vereffenen.

Håkan Östlundh
De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur van diverse romans, jeugdromans en kinderboeken. Ook schrijft hij scenario’s voor televisie en theater. Eiland van de angst was in Zweden Östlundhs thrillerdebuut. In Nederland is het zijn tweede literaire thriller uit de reeks over Fredrik Broman, inspecteur van politie in Visby op het Zweedse eiland Gotland. Het eerste deel, De duiker, verscheen in februari 2007. Daarna volgden: Terreur (2009), De vrouw die wilde afrekenen (2011) en Eiland van de angst (2012),Håkan Östlundh - De indringer - Literaire thriller
Paperback, 416 pag., 14 x 21,5 cm, midprice € 12,50
isbn 978 9492 259 708
nur: 305

Uit het Zweeds vertaald door: Ron Bezemer


Bestel hier een exemplaar van De indringer
(U betaalt geen verzendkosten)

Als ebook kost deze thriller slechts € 9,95. U kunt het boek hier downloaden (vanaf 1 september)

 
Download hier nu al gratis het eerste hoofdstuk

In Scandinavie al ruim 80.000 exemplaren verkocht !

 

Download hier het ebook voor
€ 9,95


'De indringer'
in de pers

"Een zeldzaam spannend en geloofwaardig verhaal dat je ademloos uitleest. Håkan Östlundh weet opnieuw te verrassen met een boek dat ver uitstijgt boven het gebruikelijke niveau van een thriller."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter"De spanning in De indringer wordt langzaam opgebouwd tot een verbijsterende climax je overvalt ..."

Anne-Lisa Berglund, Värmlands TidningINTERVIEW

Lees hier een interview met Håkan Östlund