Home
Backlist
Informatie
Bestel

 

Kjell Genberg

Brug naar Malmö


Literaire thriller

 

Commissaris Arnold Nyman wordt, ondanks een succesvolle periode bij de recherche in Göteborg, overgeplaatst naar de Zuid-Zweedse provincie Skåne. Als een mysterieuze moord in de omgeving van Malmö verband blijkt te houden met de georganiseerde misdaad in Göteborg, keert hij tegen de zin van zijn voormalige superieuren terug.

Een mega-proces in Palermo heeft de Siciliaanse maffia weliswaar van haar belangrijkste leiders beroofd, maar dit betekent niet dat de organisatie dood is. De nieuwe top, bestaande uit echtenotes van vastzittende maffialeiders, richt zich vooral op de lucratieve mensensmokkel, in het bijzonder naar Zweden.

Confrontatie
Een aantal moorden in en om Göteborg stelt de politie voor een raadsel. Samen met Nyman lukt het de recherche een spoor te vinden dat naar de moordenaars lijkt te leiden. Een spoor dat eindigt met een keiharde confrontatie in de onderwereld van de grootste stad aan de Zweedse westkust.


Kjell Genberg

Kjell Genberg
Kjell E Genberg (1940) is een van de meest productieve schrijvers van Zweden. Van zijn hand verschenen tot nu toe meer dan 200 romans, voornamelijk literaire thrillers. Zijn werk is bekroond door het Scandinavische Genootschap voor misdaadliteratuur.
" Brug naar Malmö" is deel drie in de reeks over commissaris Arnold Nyman en tevens Genbergs derde roman in het Nederlandse taalgebied. Eerder verschenen van zijn hand: Retour Stockholm (2006) en Dossier Göteborg (februari 2007)Kjell Genberg - Brug naar Malmö - Literaire thriller

Paperback, 308 pp., 14 x 21,5 cm, € 19,95
isbn 978-9078-124-17-7 nur: 305
Uit het Zweeds vertaald door: Marielle MaaswinkelDownload hier gratis het eerste hoofdstuk van
Brug naar Malmö

Bestel hier een exemplaar
van Brug naar Malmö
(U betaalt geen verzendkosten)

Als ebook: slechts € 8,95
Download hier het ebook

'Brug naar Malmö' in de pers


"Er is slechts één conclusie mogelijk: Genberg is een rasverteller, wiens boeken je ademloos uitleest."

Jean Bolinder,
Skånska Dagbladet


"Kjell Genberg doet het
opnieuw - zijn schare trouwe lezers verrassen en niet teleurstellen.
Proficiat!"

Sveriges Radio, P1

"Arnold Nyman an is en blijft
een herkenbare creatie van vlees en bloed (... ). Brug naar Malmö is een absolute aanrader!"


Ingrid Stahlberg, NWT