Home
Backlist
Informatie
Bestel
VIERDE ROMAN VAN ZWEEDSE SUCCESAUTEUR

 

Kjell Genberg

ONDER VUUR

Literaire thriller

Chaos in de Zweedse havenstad Göteborg. Op de afdeling geweldsmisdrijven van de recherche heerst paniek. In de stad opereren enkele concurrerende criminele organisaties die elkaar naar het leven staan. Een dief en zijn heler raken op gevaarlijke wijze in de problemen en plotseling worden er kort achter elkaar diverse moorden gepleegd. Als commissaris Arnold Nyman ook persoonlijk bij deze moordzaken betrokken raakt, voelt hij zich gedwongen zeer ongebruikelijke methodes toe te passen.

Intussen ontmoet zijn dochter Helena een van huis weggelopen meisje dat door boze familieleden achterna wordt gezeten en wordt er in de stadswijk Heden een politieman doodgeslagen. Is er een verband? En waar in de stad houden de daders zich schuil? Het politie-onderzoek verloopt moeizaam en de sfeer bij de recherche wordt er niet beter op. Maar tussen alle bedrijven door merkt Nyman tot zijn verbazing dat hij bezig is verliefd te worden.

Het werk van de Zweedse schrijver
Kjell Genberg (1940) bestaat uit ruim tweehonderdtwintig titels: zowel historische romans als literaire thrillers, jeugdromans en non-fictie. Diverse van zijn thrillers zijn bekroond door het Scandinavisch Genootschap voor Misdaadliteratuur. Onder Vuur is deel vier in de reeks over commissaris Arnold Nyman en tevens Genbergs vierde roman in het Nederlandse taalgebied. Eerder verschenen:
Retour Stockholm (2006), Dossier Göteborg (2007) en
Brug naar Malmö (2007), alle bij uitgeverij de Rode Kamer.

.
Quality Paperback met flappen,
252 pag., 14 x 21,5cm, € 19,95
isbn 978 90 78 12 408 5 - nur 305.

Uit het Zweeds vertaal door: Mariëlle Maaswinkel

 


 Download hier
gratis het
eerste hoofdstuk van
"Onder Vuur
"


Bestel hier een exemplaar van Onder Vuur
(U betaalt geen verzendkosten)

of

Download hier
het ebook (slechts € 9,95)ONDER VUUR in de pers:

"Een meeslepend verhaal.
Met Onder Vuur bewijst Genberg opnieuw zijn meesterschap"

Svenska Dagbladet