Home
Backlist
Informatie
Bestel

Ritta Jacobsson

AFRODITE EN DE DOOD
Jeugdthriller


Ze was drijfnat van de regen. Toen de auto stapvoets naast haar kwam rijden, liepen de rillingen over haar rug. Ze dacht aan het eeuwig gezeur van haar moeder over meisjes die een auto worden in getrokken en ze moest zich bedwingen om niet in paniek weg te rennen.

Ze gluurde opzij naar de auto. Alleen een bestuurder. Ze kon het gezicht niet zien, maar had het onbehaaglijke gevoel dat er iemand naar haar keek. Het raampje werd naar beneden gedraaid. Uit de autoradio hoorde ze een sportcommentator de uitslag van een wedstrijd noemen met op de achtergrond het gejubel van de toeschouwers op de tribune. 'Jij ziet eruit alsof je wel een lift kunt gebruiken'.

Op een avond verdwijnt Afrodites klasgenote Mikaela op weg naar huis nadat ze bij een vriend op bezoek is geweest. Een paar dagen later wordt ze gevonden - dood. Afrodite kan het niet nalaten onderzoek te doen naar wat er is gebeurd en wordt meegezogen door een wirwar van vage vermoedens, leugens en gevaarlijke intriges. Hoe meer ze onderzoekt, des te sterker wordt het knagende gevoel dat ze probeert te verdringen: de moordenaar is iemand die ze kent! En die beseft dat zij teveel weet

De Zweedse auteur Ritta Jacobsson (1950), oorspronkelijk afkomstig uit Finland, studeerde politicologie en debuteerde in 1994 met deel 1 van haar dertiendelige jeugdreeks 'Tina'. Het eerste deel van haar nieuwe jeugdserie 'Afrodite', de jeugdthriller 'Afrodite en de dood', werd in 2006 bekroond met de 'Gouden Speurhond' voor het spannendste boek in de categorie Jeugd.

AFRODITE EN DE DOOD
Gebonden, hard cover, 204 pag.,15 x 21 cm

Prijs: € 14,95
isbn : 978 90 781 2418 4
Nur: 283/284
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Uit het Zweeds vertaald door:
Jedidja Leander

 

Bestel hier Afrodite en de dood
(geen verzendkosten)

Dowmload hier Afrodite en de dood
als ebook (€ 9.50)

'Afrodite en de dood'
in de pers

 

"Een verhaal waarin spanning, verliefdheid en humor meesterlijk worden gecombineerd tot een zeer toegankelijk boek."
Svenska Dagbladet"Zonder twijfel de beste jeugdthriller van het jaar. Een spannend en geloofwaardig verhaal over een misdrijf, gepleegd uit angst."
JURY Magazin
e


"Winnaar van de Gouden Speurhond. En terecht!"
Dagens Nyheter


"Dit boek bevat alle elementen van een uitstekende jeugdthriller!"
Zweedse Radio, P1