home / backlist/ bestel / informatie / contact


Home
Backlist
Informatie
Bestel
MiIkael Timm

INGMAR BERGMAN
De Lust en de Demonen

BiografieDe Zweedse kunstenaar Ingmar Bergman was uniek: een van de grootse cineasten van onze tijd, een briljant toneel- en filmregisseur en geliefd schrijver. In zijn zestigjarige loopbaan maakte hij films in alle denkbare genres en stijlen. Hij filmde de dood en echtelijke ruzies, neuroses en verliefdheden, verkouden dominees en mooie vrouwen - steeds met diezelfde, alles verslindende intensitieit.

Veel van zijn latere films verwijzen naar zijn eigen, turbulente leven, zijn huwelijken en talrijke affaires. Hij trouwde vijf keer en had negen kinderen. Hij had ook kinderen buiten het huwelijk - onder meer met de actrice Liv Ullman. Ingmar Bergman was goedlachs en ernstig, genereus en veeleisend, eerlijk en manipulatief, teruggetrokken en sociaal. Een man vol tegenstrijdigheden.

Dit boek is het portret van een man via zijn werk. Mikael Timm heeft uren met Bergman gesproken over zijn werk en zijn leven, zijn passies, onzekerheid en angst. Daarnaast heeft hij duizenden pagina's met dagboekaantekeningen en manuscripten gelezen. Uit deze biografie komt het beeld naar voren van een een veelzijdig kunstenaar die zijn leven lang koortsachtig in beweging is geweest.

De schrijver Mikael Timm is auteur van essays, biografieën, romans en toneelstukken. Van zijn hand verschenen onder meer: Ansikten av idag (1987, over fotografie), Trollspegel (1989, over televisie) en Ögats glädje (1995, over film). Zijn laatste boeken zijn: Dikt och förbannad lögn (2003, over het Zweedse filmbeleid) en de roman Liten handbok för tveksam resenär (2001). Zijn meest recente toneelstuk is Herr S revisited (Strindbergfestival, 2006). Zijn biografie van Evert Taube, Livet som konst, konsten som liv, verscheen in 1998.


Mikael TimmTitel
: INGMAR BERGMAN. De Lust en de Demonen
Auteur: Mikael Timm
Oorspr. titel: Lusten och Dämonerna. Boken om Bergman
Vertaling: Ron Bezemer
Uitvoering: Gebonden uitgave, hard cover met stofomslag, leeslint, rijk geïllustreerd
ISBN: 978 90 7812 424 5
Omvang: 702 pagina's
Nur: 672
Afgeprijsd: van € 37,50 voor € 15,00

Bestel hier een exemplaar van de biografie van Ingmar Bergman (U betaalt geen verzendkosten)

Download hier de biografie van Ingmar Bergman als ebook (€ 9,95)"Een applaus voor Mikael Timm is op zijn plaats. Deze eerste complete biografie van de grootste filmer van de afgelopen eeuw is een imponerende prestatie."

Erik Hedling, Svenska Dagbladet

 

Bekijk hier het grote Berman-interview van
Dick Cavett 1971

Ingmar Bergman, 1952
Ingmar Bergman, 2005