Home
Backlist
Informatie
Bestel

Bekijk de boektrailer (1 minuut)


GENOMINEERD VOOR DE ZWEEDSE GOUDEN STROP

Håkan Östlundh

De vrouw die wilde afrekenen

Literaire thriller

Boven de Oostzee vliegt een ambulance-helikopter met aan boord inspecteur Fredrik Broman. Hij heeft zware verwondingen aan zijn hoofd en zweeft tussen leven en dood. Niemand weet of hij de volgende dag zal halen. Twee weken eerder zijn op een grote verbouwde boerderij in Levide op het eiland Gotland twee lijken gevonden. Een dode vrouw die met één messteek om het leven is gebracht en een man wiens lichaam onherkenbaar is verminkt. Als ze worden gevonden, naast elkaar op de met bloed besmeurde parketvloer van de woonkamer, zijn ze al twee dagen dood.

Dramatische wending
De huiseigenaar, Arvid Traneus, is kort daarvoor teruggekeerd uit Japan nadat hij daar enkele jaren heeft gewerkt als consultant van een groot internationaal bedrijf. Omdat de dode vrouw geïdentificeerd wordt als Arvid Traneus' echtgenote, gaat de recherche er aanvankelijk van uit dat de onherkenbare dode haar man is. Maar als blijkt dat de vermoorde man niet Arvid, maar iemand anders is, neemt het onderzoek een dramatische wending.

Håkan Östlundh is terug met het vierde deel van zijn serie over inspecteur Fredrik Broman en zijn collega's bij de recherche in Visby. Evenals de vorige delen, De duiker, Stank en Terreur, speelt het verhaal van De vrouw die wilde afrekenen zich af op het idyllische, maar geïsoleerde Zweedse eiland Gotland, waar het moeilijker blijkt het verleden van je af te schudden dan in de grote stad.


Håkan Östlundh

De vrouw die wilde afrekenen
Luxe paperback met flappen,
308 pag., 14 x 21,5cm,
€ 19,50
isbn 9789 49125 902 9 - nur 305
Uit het Zweeds vertaald door: Ron Bezemer

 

 


Download hier gratis het eerste hoofdstuk van
De vrouw die wilde afrekenen

De gedrukte versie kost
€ 12,50. U kunt het hier bestellen. U betaalt geen verzendkosten

Bekijk de trailer


Als ebook: slechts € 9,95
Download hier
De vrouw die wilde afrekenen
als ebookRecensies:

****
4 sterren op crimezone.nl


"Met een aantal sprekende karakters construeert Östlundh een spannend verhaal dat je niet makkelijk weglegt."

Mirjam Goudswaard op
www.seventyeight.nl ****


"Een thriller volgens beproefd Zweeds recept: geloofwaardige karakters, een bloedstollend verhaal en een perfect gecomponeerde plot."

Svenska Dagbladet