Björn Sundell

DE SCHADUW VAN EEN GROOT MAN
Literaire thriller

 

Malla maakt carrière in de reclame en ook Peter is op weg naar de top. Hij verlaat de journalistiek om hoofd communicatie te worden van Fircotronics - een onderneming met een nieuw product dat een revolutie in de automobielindustrie teweegbrengt.

Terwijl de beurskoers stijgt en de economie op volle toeren draait, loodst Timo Manner, oprichter en president-directeur van Fircotronics, het bedrijf de grote zakenwereld binnen. Op het thuisfront wordt hij beschouwd als een held, internationaal ziet men hem als de bouwer van een imperium. Overal wekt hij grenzeloze bewondering. Hij is de man die een klein elektronicabedrijfje heeft omgetoverd tot een multinational met een miljardenomzet. Maar in dezelfde periode dat Fircotronics expandeert, doet Manner iets wat niemand wil zien, omdat het hem lukt zijn omgeving met zijn succes te verblinden.

De held van de natie is boven iedere verdenking verheven - tot hij op een dag niet komt opdagen op een congres waar hij de belangrijkste spreker is.

Björn Sundell (1954), schrijver en journalist, studeerde economie en is werkzaam als economisch redacteur van Hufvudstadsbladet, de grootste Zweedstalige krant van Finland. Tijdens en na zijn studie werkte hij in het bedrijfsleven, achtereenvolgens in Duitsland, Engeland, Noord-Ierland, Ghana en Soedan. Begin jaren tachtig was hij bestuursvoorzitter van de Finse afdeling van Amnesty International. 'De schaduw van een groot man' is Sundells romandebuut. Zijn tweede roman, 'Een duistere brief uit China', verschijnt in 2009.


DE SCHADUW VAN EEN GROOT MAN
Quality paperback met flappen
14 x 21,5 cm, 360 pag.,
Prijs: € 18,95
isbn : 978 90 781 2416 0
Nur: 305

Uit het Zweeds vertaald door:
Ron BezemerBestel hier een exemplaar van De schaduw van een groot man
(U betaalt geen verzendkosten)


Download hier gratis het eerste hoofdstuk van
De schaduw van een groot man

De gedrukte versie kost
€ 19,95. U kunt het hier bestellen. U betaalt geen verzendkosten

of:Als ebook: slechts € 9,95
Bestel hier het ebook van
De schaduw van een groot man'De schaduw van een groot man'
in de pers


"Sundell is een verteller pur sang; de lezer wordt als het ware meegezogen in zijn verhaal, waarna het onmogelijk wordt het boek nog weg te leggen."
Martin Welander, Västra Nyland

"Het proza van Sundell is vloeiend en heeft vaart. 'De schaduw van een groot man' is een spannend en goed geschreven roman."
Tatjana Brandt, Hufvudstadsbladet


"De thriller van Björn Sundell is van grote klasse. Hij beschikt over een gedegen kennis van het bedrijfsleven en slaagt erin spanning te creëren zonder grof geweld toe te passen."
FT, Löntageren