Håkan Östlund

Terreur


Literaire thrillerNa het succes van "De Duiker" en "Stank", opnieuw spanning op het Zweedse eiland Gotland

In een zomerhuis aan het strand op het Zweedse eiland Gotland wordt vlak voor midzomer een jong stel dood aangetroffen - op gruwelijke wijze vermoord. Beiden hebben de Zweedse nationaliteit, maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. In eerste instantie lijkt het een daad met racistische motieven. Maar al snel wordt de zaak gecompliceerder.

In het huis wordt een Egyptisch paspoort gevonden van een man die getuige moet zijn geweest van de moord. Waar is die man nu? En waarom meldt hij zich niet bij de politie? Heeft de moordenaar wellicht de verkeerde mensen doodgeschoten? Veel vragen voor de recherche in Visby die met de zaak behoorlijk in zijn maag zit. Dat geldt zeker voor inspecteur Fredrik Broman die tijdens het politieonderzoek heel andere dingen aan zijn hoofd heeft. Nadat zijn vrouw hem de deur heeft uitgezet, leidt hij op zijn zachtst gezegd een chaotisch bestaan.

De vondst van de Egyptische pas blijkt het begin van een reeks ingewikkelde en gewelddadige gebeurtenissen die het hele land op zijn kop zet en zelfs een minister ten val brengt.

Håkan Östlundh
De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur van diverse romans, jeugdromans en kinderboeken. Ook schrijft hij scenario’s voor televisie en theater. Terreur is in Nederland de tweede literaire thriller uit zijn reeks over Fredrik Broman, inspecteur van politie in Visby op het Zweedse eiland Gotland. Andere delen uit dezelfde serie zijn: De duiker , Eiland van de angst, De vrouw die wilde afrekenen en De indringer.Håkan Östlundh - TERREUR - Literaire thriller.

Quality paperback met flappen, 348 pag.,
14 x 21,5 cm, midprice € 12,50
isbn 978-9078-124-20-7 nur: 305


 Download hier gratis het eerste en tweede hoofdstuk .

 

Bestel hier
een exemplaar van Terreur
(U betaalt geen verzendkosten)


of

Download hier Terreur als ebook (€ 8,95)
'TERREUR' in de pers

"Een Zweedse thriller van het allerbeste soort"

Ove Österman,
Upsala Nya Tidning

Over Håkan Östlund:

"De schrijver slaagt erin een intense spanning en een sterk surrealistische sfeer op te bouwen in de anders zo idyllische omgeving als het zomerse eiland Gotland"

Ola Sollerman,
Gotlands tidningarINTERVIEW

Lees hier een interview met Håkan Östlund